Karaktärerna

Om det inte hade hänt

Om det inte hade hänt är Maddes bok, som är tjugofem år gammal när boken startar. Hon har arbetat på förskola i Malmö men flyttar hem till Linköping där det bland annat finns föräldrarna Inga och Olof, barndomsvännen Anders och hans mamma Britta som hon alltid haft ett gott förhållande till. Flera andra gamla vänner finns också kvar, som Cecilia och Calle, Anna och några till.
Det finns fler personer kring henne under den period som boken utspelar sig, både på gott och på ont. Exempel är Roberto, Filippa, Sophia och Emma.

 

 

Om inte Rasmus fått röda hund

Anders, 29
Han bor och arbetar i Linköping, jobbar som snickare på en större byggfirma. Han är förlovad med barndomsvännen Madde och de håller på att renoverar sitt drömhus. Han fyller trettio till midsommar och då ska de gifta sig och bilda familj. Anders är en snäll person som helst undviker bråk.

Sophia, 39
Hon bor och arbetar i centrala Stockholm, är jurist på ett revisionsbolag. Efter en trasslig barn- och ungdomstid har hon haft ett elvaårigt förhållande men Micke. Förhållandet har nyss spruckit och han har redan hittat en ny. Sophia är tystlåten och lite blyg, alltid mån om att vara korrekt.

Madde, 26
Anders sambo, en temperamentfull tjej som är van att få sin vilja igenom.

Micke, 45
Sophias f d pojkvän, bor nu ihop med Katarina, 22 år gammal.

Lottie, 34
Sophias bästa vän.

Britta och Sture
Anders föräldrar.

Annika och Kjell med tre barn (varav en heter Mia)
Anders syster och svåger.

Mats och Cathrine med tre barn (varav en heter Rasmus)
Anders bror och svägerska.

Inga
Maddes mamma.

Gunnar och Anita med bland annat sonen Sebastian
Sophias pappa med ny fru och halvbror.

Bengt och Malena med tre barn
Anders fd svåger med ny fru, han är pappa till Mia.

… plus några till

Annons